En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.
teknoversite
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
Program Kodu 110790038
Program Adı Havacılık Elektrik ve Elektroniği
Öğrenim Süresi 4
Puan Türü SAY
Genel Kontenjan
2024 YKS
45
Özel Koşul ve Açıklamalar

10: SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). 3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).  4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.). 5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak. HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) ve UÇUŞ HAREKAT YÖNETİCİLİĞİ (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb). HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ (lisans) / HAVACILIK ELEKTRONİĞİ (lisans) /UÇAK ELEKTRİK-ELEKTRONİK (lisans) / UÇAK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ (lisans) / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (lisans) / UÇAK GÖVDE VE MOTOR BAKIMI (lisans) / UÇAK BAKIM VE ONARIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb). HAVA TRAFİK KONTROLÜ mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:1) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 3 hükümlerine uygun sağlık raporu almak. 2) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. PİLOTAJ (lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 1 hükümlerine uygun sağlık raporu almak. 2) Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

Programa Özel Diğer Hususlar

  • Bu programda uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmi havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan öğrencilere güvenlik soruşturması yapılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan öğrenciler bu programa devam edemezler.  
  • Koşulları sağlayan öğrencilere, isteğe bağlı İşletmede Mesleki Eğitim (İME) olanağı sunulmaktadır. Son öğretim dönemini iş yerlerinde uygulamalı olarak geçirecek öğrencilerimiz ön lisansta 4. dönem, lisansta ise 8. dönem bu programdan yararlanmaktadır. İş dünyasında geçirilecek sürenin başarı değerlendirilmesi eğitimin yapıldığı işletme ile beraber yapılmaktadır.
Öğretim Dili Türkçe
Hazırlık Sınıfı Hazırlık sınıfı yok
Staj 2.Sınıf yaz döneminde 20 İş günü, 3.Sınıf yaz döneminde 20 iş günü staj yapması zorunludur.
Prof. Dr. Sayısı
Doç. Dr. Sayısı
Dr. Öğr. Üyesi Sayısı 3
Öğretim Görevlisi Sayısı
Eğitim-Öğretim Modeli

Ortak Dersler (Teknoloji Okuryazarlığı, Yenilikçilik ve Girişimcilik, Türk Dili-I ve II, İngilizce-I ve II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I ve II ) uzaktan eğitim ile diğer dersler yüz yüze eğitim ile gerçekleştirilmektedir.

Birimin Eğitim-Öğretim Yaptığı Yer İskenderun Teknik Üniversitesi, Merkez Kampüs, 31200 İskenderun / Hatay
Birimin Adresi İskenderun Teknik Üniversitesi, Merkez Kampüs, 31200 İskenderun / Hatay
Öğrenci Değişim Programları Erasmus+Mevlana+Farabi
Yurt Bilgisi İskenderunda Kredi Yurtlar Kurumana ait kız ve erkek öğrenci yurtları vardır.
Burs Bilgisi Kontenjan dahilinde yemek bursu ve kredi yurtlar kurumu burs imkanı vardır.
Kısmi Zamanlı Çalışma Olanağı Kontenjan dahilinde kısmi zamanlı çalışma imkanı vardır.
Detaylı Bilgi Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız